ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ LOGICOM SOLUTIONS ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΧΟΡΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ MΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Eπιλέγουμε μαζί ολοκληρωμένες Λύσεις που ταιριάζουν στις ανάγκες της δικής σας Eπιχείρησης

MAZI ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΑΣ

ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ 50% ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 

 

H Logicom Solutions από τις μεγαλύτερες και πιο καινοτόμες εταιρείες υπηρεσιών και προϊόντων τεχνολογίας σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, με δραστηριότητα στο χώρο της τεχνολογίας από το 1977, και μέλος του διεθνούς ομίλου εταιρειών της Logicom, συμμετέχει στο Σχέδιο Ψηφιακής Αναβάθμισης των Επιχειρήσεων στην Κύπρο.

Με όραμα και επιδίωξη να αποτελεί έμπιστο συνοδοιπόρο κάθε οργανισμού στο ταξίδι του προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό, η Logicom Solutions, σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές προϊόντων τεχνολογίας και εταιρειών παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών παγκοσμίως, προσφέρει μία ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων και υπηρεσιών που εμπίπτουν στο Σχέδιο Χορηγιών για την Ψηφιακή Αναβάθμιση μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

 

Cloud-based πλατφόρμα ασφαλείας από την Logicom Solutions

CISCO DUO

Δώστε στα στελέχη σας αναβαθμισμένη εμπειρία χρήσης με απόλυτη ασφάλεια για τις συσκευές τους, από όπου κι αν βρίσκονται.                                                                 

 • Εύκολο στη χρήση και στην υλοποίηση
 • Παρέχει πλήρη ορατότητα και έλεγχο στα τελικά σημεία πρόσβασης

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε: Cisco Duo

Η πιο Aξιόπιστη Λύση ενσωματωμένης Ασφάλειας από το Cloud

CISCO UMBRELLA

Υπηρεσία ασφαλείας που παρέχεται στο cloud. Παρέχει την πιο ασφαλή, αξιόπιστη και ταχύτερη εμπειρία Διαδικτύου σε περισσότερους από 100 εκατομμύρια επιχειρηματίες και καταναλωτές καθημερινά.

 • Ενισχύει την ασφάλεια στο επίπεδο DNS.
 • Αποκλείει αιτήματα σε κακόβουλους τομείς προτού δημιουργηθεί μια σύνδεση, σταματώντας ουσιαστικά τις απειλές σε οποιαδήποτε θύρα ή πρωτόκολλο πριν φτάσουν στο δίκτυο ή στα τελικά σημεία της επιχείρησης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε: Cisco Umbrella

Cloud Τηλεφωνικό Κέντρο για μικρές και μεσαίες Επιχειρήσεις

CISCO WEBEX CALLING

Λειτουργήστε ολόκληρο το τηλεφωνικό σύστημα της επιχείρησής σας στο Cloud, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη οικονομία και καλύτερη επικοινωνία.

Η λύση Webex Calling συνδυάζει δυνατότητες:

 • Κλήσεων
 • Συσκέψεων
 • Ανταλλαγής μηνυμάτων 
 • Ομαδικής συνεργασίας

Προσφέρει απλή διαχείριση και έλεγχο σε συνδυασμό με υψηλή ποιότητα και ασφάλεια, όπου κάθε ομάδα οποιουδήποτε μεγέθους μπορεί να ολοκληρώσει την εργασία της.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε: Cisco Webex Calling

Αποκτήστε περισσότερα με το Microsoft 365 Premium για επιχειρήσεις

MICROSOFT 365 PREMIUM

Συνδυάζει τις κορυφαίες λύσεις Οffice με την πλέον μοντέρνα σουίτα συνεργασίας και ολοκληρωμένη ασφάλεια.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε: Microsoft 365 Premium for Business

Γρήγορες και ασφαλείς λύσεις Βackup για κεντρικές υποδομές και Microsoft 365

VEAAM BACKUP FOR MICROSOFT 365

Εξαλείφει τον κίνδυνο απώλειας πρόσβασης και ελέγχου των δεδομένων του Microsoft 365, συμπεριλαμβανομένων των Exchange Online, SharePoint Online, One Drive for Business και Microsoft Teams, έτσι ώστε τα δεδομένα σας να προστατεύονται και να είναι πάντα προσβάσιμα.

VEEAM BACKUP & REPLICATION

Μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά κάθε επιχειρησιακή πρόκληση επόμενης γενιάς κατά μέτωπο με ένα ολοκληρωμένο σύνολο δυνατοτήτων προστασίας δεδομένων εταιρικού επιπέδου. 

 • Ισχυρό
 • Αξιόπιστο
 • Εύκολο στη χρήση
 • Μειώνει τα λειτουργικά έξοδα με ευελιξία που ταιριάζει στην επιχείρησή σας και στην αγορά.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε: Veeam Backup for Microsoft 365

Ηλεκτρονική Υπογραφή με την ολοκληρωμένη λύση DocuSign από την Logicom Solutions

DOCUSIGN

Aπλή και αποτελεσματική λύση ηλεκτρονικής υπογραφής η οποία έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί και να αναγνωρίζει ψηφιακές ταυτότητες και να πιστοποιεί την αυθεντικότητα μιας υπογραφής ώστε να πιστοποιηθεί ο υπογράφων. Ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησής σας, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των παρακάτω λύσεων:

 • Standard eSignature
 • Advanced eSignature
 • Qualified eSignature

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε: DocuSign

Security Awareness Platform (KnowBe4)

Αποκτήστε πρόσβαση στην κορυφαία πλατφόρμα διεθνώς για την εκπαίδευση του προσωπικού σας σε θέματα κυβερνοασφάλειας. Μέσω της πλατφόρμας του KnowBe4, το προσωπικό σας μπορεί να ενημερωθεί με διαδραστικό τρόπο για τους κίνδυνους από τη χρήση του διαδικτύου και να συμμετέχει τακτικά σε ασκήσεις προσομοίωσης επιθέσεων για την αναγνώριση μηνυμάτων τα οποία αποσκοπούν στην εξαπάτηση των χρηστών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε: KnowBe4

Phishing Campaign as-a-service

Η εξειδικευμένη και πλήρως πιστοποιημένη ομάδα επαγγελματιών σε θέματα κυβερνοασφάλειας της Logicom Solutions, αναλαμβάνει να αποστέλλει σε τακτά χρονικά διαστήματα, ηλεκτρονικά μηνύματα τα οποία αποσκοπούν στο να βελτιώσουν τις ικανότητες των χρηστών για να αποφύγουν ενέργειες οι οποίες μπορεί να εκθέσουν σε σημαντικό βαθμό την ασφάλεια της εταιρείας σας. Ο σχεδιασμός των μηνυμάτων και η εκτέλεση των επιθέσεων, γίνεται στη βάση πραγματικών σεναρίων, έχοντας σαν κύριο στόχο να περιορίσουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο επιτυχημένων κυβερνοεπιθέσεων, τον ανθρώπινο παράγοντα.

Εκτέλεση δοκιμών διείσδυσης (Penetration Tests)

Μετρήστε τις αντοχές της εταιρείας σας στο ενδεχόμενο όπου αυτή αποτελέσει στόχο δικτυακών επιθέσεων. Μέσα από τις ασκήσεις του Penetration Testing, η ομάδα μας προσομοιώνει διάφορες ηλεκτρονικές επιθέσεις προσπαθώντας να αναγνωρίσει αδύνατες περιοχές όπου μπορεί να αποτελέσουν το σημείο εισόδου για μη εξουσιοδοτημένες ή μη ελεγχόμενες προσβάσεις σε ευαίσθητες πληροφορίες και δεδομένα της εταιρείας σας. Μέσα από την τελική έκθεση περιγραφής του έργου, παρέχονται συγκεκριμένες εισηγήσεις για τη βελτίωση και αντιμετώπιση των εν λόγω κινδύνων.

Πλατφόρμα αναγνώρισης και ανταπόκρισης σε κυβερνοεπιθέσεις (Darktrace)

Μία από τις πλέον αναγνωρισμένες πλατφόρμες αναγνώρισης επιθέσεων, η Darktrace, μέσα από τη χρήση τεχνολογιών Μηχανικής Μάθησης και Τεχνητής Νοημοσύνης, μπορεί να αποτελέσει τη ναυαρχίδα της κάθε εταιρείας για την αποτελεσματική ανταπόκριση σε περιστατικά ασφαλείας. Η δυνατότητα άμεσης εγκατάστασης (εντός μερικών ωρών) και η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών από την ομάδα συμβούλων της Logicom Solutions, διασφαλίζει τη δυνατότητα της εταρείας να ενισχύσει άμεσα και σημαντικά τα επίπεδα ασφαλείας και να επιτύχει συμμόρφωση με διάφορα κανονιστικά πλαίσια.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε: Darktrace

Vulnerability Assessment

Μέσα από μία σουίτα εργαλείων, η ομάδα συμβούλων μας μπορεί να υποστηρίξει την εταιρεία σας, μέσω αυτοματοποιημένων μεθόδων, να αναγνωρίσει αδυναμίες που υπάρχουν στα διάφορα συστήματα και να καθορίσει τις προτεραιότητες για την επίλυσή τους. Αναγνωρίζοντας την περιπλοκότητα που συνήθως συνοδεύουν τα θέματα κυβερνοασφάλειας, η ομάδα συμβούλων μας αναλαμβάνει τον καταρτισμό συγκεκριμένου πλάνου για να υποστηρίξει την εκτέλεση συγκεκριμένων δράσεων, καθορίζοντας τόσο το άμεσο αλλά και στρατηγικό πλάνο του οργανισμού για την ισχυροποίηση των μηχανισμών κυβερνοασφάλειας του.

Παροχή πόρων για κεντρικές υποδομές (Datacenter) και Cloud

Οι επιχειρήσεις του σήμερα  βασίζονται όλο και περισσότερο στις εφαρμογές, τις υπηρεσίες και τα δεδομένα που περιέχονται σε ένα κέντρο δεδομένων, καθιστώντας το ένα κρίσιμο πλεονέκτημα για τις καθημερινές λειτουργίες κάθε οργανισμού.

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ (Datacenter)

Η πολυετής εμπειρία μας στο σχεδιασμό, διαστασιολόγηση και υλοποίηση κεντρικών υποδομών κέντρων δεδομένων, σε συνεργασία με κορυφαίους κατασκευαστές όπως η CISCO, η Microsoft, η Dell EMC, η HPE, η VMware, η Veeam, η Veritas και η Citrix, μπορεί να βοηθήσει στη κάλυψη  των επιχειρηματικών σας αναγκών.

Ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης σας, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των παρακάτω λύσεων:

 • Συστήματα Αποθήκευσης Δεδομένων – Storage Systems
 • Συστήματα εξυπηρετητών – Servers
 • Λύσεις Εικονικοποίησης - Virtualization Solutions
 • Hyperconverged Infrastructure Solutions
 • Δικτυακές υποδομές και Δίκτυα Κεντρικών υποδομών – Data Center Networking
 • Συστήματα Αποθήκευσης αντιγράφων Ασφάλειας – Disk Based Backup Systems, Tape Libraries Cloud Based Backups
 • Disaster Recovery Sites

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΝΕΦΟΣ (Cloud)

Το υπολογιστικό νέφος είναι η διάθεση υπολογιστικών πόρων μέσω διαδικτύου, από κεντρικά συστήματα που βρίσκονται απομακρυσμένα από τον τελικό χρήστη. Το υπολογιστικό νέφος παρέχει την ευελιξία που χρειάζεται η επιχείρησή σας οποιαδήποτε στιγμή, για αυξομείωση των πόρων που χρησιμοποιούνται.Η χρέωση γίνεται  αναλόγως της χρήσης πόρων από το υπολογιστικό νέφος

Ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης σας, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των παρακάτω λύσεων:

 • Δημιουργία Αντιγράφων Ασφάλειας στο υπολογιστικό νέφος – Cloud Backup
 • Δημιουργία Disaster Recovery Site στο Cloud για τις κρίσιμες υποδομές ή δεδομένα
 • Επιμέρους ή ολική μετακίνηση κέντρου δεδομένων και εικονικών μηχανών στο Cloud
 • Δημιουργία κέντρου δεδομένων στο Cloud
 • Υπηρεσίες παρακολούθησης και βελτιστοποίησης υποδομών στο Cloud – Cloud Infrastructure Monitoring and Optimization

 

 

Robotic Process Automation

Το Robotic Process Automation (RPA) είναι μια τεχνολογία αυτοματισμού επιχειρηματικών διαδικασιών που χρησιμοποιεί λογισμικό ρομπότ (bot) για να αυτοματοποιήσει επαναλαμβανόμενες και χρονοβόρες εργασίες γραφείου, καθόλα σημαντικές για την κάθε επιχείρηση.

Το RPA χρησιμοποιείται για την αυτοματοποίηση χειροκίνητων εργασιών που εκτελούνται παραδοσιακά από άτομα, μιμούμενο τα βήματα που θα έκανε ένα άτομο όταν εκτελεί δραστηριότητες στον υπολογιστή του. Για παράδειγμα, ένα ρομπότ λογισμικού (bot) μπορεί να δημιουργηθεί για τη συλλογή δεδομένων από πολλαπλά συστήματα, τη συγκρότηση των δεδομένων σε ένα υπολογιστικό φύλλο, την εκτέλεση ορισμένων υπολογισμών και την εισαγωγή των δεδομένων σε άλλο σύστημα χρησιμοποιώντας τις διεπαφές χρήστη της εφαρμογής με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που θα το έκανε ένα άτομο. Μπορείτε να δημιουργήσετε bots για να ολοκληρώσετε μια μεγάλη γκάμα εργασιών, αλλά και να διαχειριστείτε και να προγραμματίσετε τα bots με βάση τη φύση της εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε: IBM Robotic Process Automation | IBM

Λίγα λόγια για τo Σχέδιο Ψηφιακής Αναβάθμισης των Επιχειρήσεων

Το Σχέδιο Ψηφιακής Αναβάθμισης των Επιχειρήσεων περιλαμβάνεται στο Πρόγραμμα ΘΑλΕΙΑ 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της ΕΕ και την Κυπριακή Δημοκρατία, στο πλαίσιο της Πολιτικής Συνοχής στην Κύπρο. Ο συνολικός προϋπολογισμός κατά την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 ανέρχεται στα €20 εκατομμύρια.

Το Σχέδιο Ψηφιακής Αναβάθμισης των Επιχειρήσεων περιλαμβάνεται επίσης και στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΣΑΑ) Κύπρου για την περίοδο 2021 – 2026, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ με συνολικό προϋπολογισμό ύψους €10 εκατομμύριων.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τις ανάγκες του Σχεδίου είναι €30 εκατομμύρια.

Ποιος είναι ο στόχος του Σχεδίου;

Το Σχέδιο στοχεύει στην ενθάρρυνση των επενδύσεων σε ψηφιακή επιχειρηματικότητα και στην ενίσχυση του βαθμού ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας στις επιχειρήσεις που βρίσκονται εγκατεστημένες ή θα εγκατασταθούν σε περιοχές της Κύπρου όπου ασκείται αποτελεσματικός έλεγχος από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα;

Δικαίωμα συμμετοχής στο Σχέδιο έχουν υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα υλοποιήσουν δαπάνες στην κατηγορία της ψηφιακής αναβάθμισης (περιλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού εμπορίου), καθώς και νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις των οποίων η επενδυτική πρόταση περιλαμβάνει απαραίτητα ηλεκτρονικό εμπόριο/κατάστημα ή/ και εφαρμογή προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών.

Ποιο είναι το ποσό της χορηγίας;

Η χορηγία ανέρχεται στο 50% του επιλέξιμου προϋπολογισμού της πρότασης, με ανώτατο ποσό χορηγίας τις €50.000.

Ειδική κατηγορία αποτελούν επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται εγκατεστημένες ή θα εγκατασταθούν σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, όπου η χορηγία ανέρχεται στο 60% του επιλέξιμου προϋπολογισμού της πρότασης, με ανώτατο ποσό χορηγίας τις €60.000.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας: Σχέδια Χορηγιών, Ministry of Energy, Commerce and Industry (meci.gov.cy)

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για να αξιοποιήσετε το πρόγραμμα βρίσκοντας την ιδανική λύση σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησής σας

Contact Us